PL_13_14.png

Az elmúlt évek legfordulatosabb szezonján vagyunk túl, bár a két évvel ezelőtti manchesteri dráma felejthetetlen,de fordulatokban és meglepetésekben ez az idény sem okozott csalódást. Manchesteri arany, liverpooli szárnyalás, és élet Ferguson után. Lássuk mi történt idén!

Egy újabb hosszú és emlékezetes idényen vagyunk túl, sok-sok érdekességgel, gól gazdag mérkőzésekkel és természetesen parádés gólokkal. Ezt a szezont próbálom egy kicsit összefoglalni 3 részben. Külön részt kapnak a dobogósok, a kiesők és a 4. és 17. hely között végzett csapatok is.

A Premier League idei gólkirálya Luis Suárez lett 31 találattal, míg a kapusok közül Petr Cech és Wojciech Szczesny teljesítettek a legjobban, mindketten 16 alkalommal hoztak le meccset kapott gól nélkül. Ha már kapusok...az idény leggyorsabb gólját is egy kapus érte el, a Southampton hálóőrének, Asmir Begovicnak csak 12 másodpercre volt szüksége, ahhoz, hogy betaláljon. A szezon első gólját Daniel Sturridge szerezte a szezonnyitó Pool meccsen a Stoke ellen a találkozó 37. percében.

A szezon legnagyobb hazai győzelmét nem meglepő módon a Man. City érte el, 7-0-val küldték haza a későbbi kieső Norwich City-t. A legnagyobb arányú vendég siker pedig a Liverpool nevéhez fűződik, Suárezék egy ötössel járultak hozzá André Villas-Boas menesztéséhez.

A PL-ben a 3 rúgott gól sem biztosíték a pontszerzésre, ebben a szezonban 6 csapat is elmondhatja magáról, hogy 3 gólt rúgott, mégis kikapott.

  • Sunderland 3–4 Chelsea
  • Manchester City 6–3 Arsenal
  • Stoke City 3–5 Liverpool
  • Aston Villa 4–3 West Bromwich Albion
  • Liverpool 4–3 Swansea City
  • Cardiff City 3–6 Liverpool

A futball kevésbé szép pillanatait is számon tartják:

A legtöbb sárgát egyéniben Pablo Zabaleta kapta (11), csapatszinten pedig az Aston Villa (78).

Piros lapokban Wes Brown és csapata viszi a prímet: a védő 3 piros lappal vette ki a részét a Sunderland 7 kiállításából.

Az év játékosa Luis Suárez lett, míg az év fiatal játékosa díjat Eden Hazard vihette haza.

Végül pedig az év Premier League csapata:

pl team.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sportzona.blog.hu/api/trackback/id/tr346182857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása